Tijdens tijdritten zie je veel skinsuits van Bioracer. Dit is geen verrassing.
Martin, Kiryenka, Dumoulin,...de beste tijdrijders van de afgelopen jaren vertrouwen op onze expertise op het gebied van op maat en op snelheid afstemmen van wielerkleding.
We zijn de eerste firma die kledingaerodynamica op grote schaal onderzocht en in gebruik bracht, en dit al sinds de vroege jaren 2000. Onze custom Speedwear is aangepast aan de grootte en het snelheidsberek van elke renner.
Het juiste ontwerp en stof voor een pak kan renners tot 60 seconden doen winnen op een tijdrit van 40 km. Als je zoveel tijd kunt winnen op 40 km, dan is de winst in een tijdrit van 180 km voor een Ironman extreem. Dit heeft geleid tot de introductie van Trisuits met aerodynamische mouwen. In wegwedstrijden, waar de tijdsverschillen soms miniem zijn, zal een efficiënte en aerodynamische skinsuit je een voordeel bezorgen.
Vandaag wilt Bioracer de limieten nog verder verleggen door het pak en de renner nog sneller te maken. We werkten hiervoor samen met verschillende federaties om onze Speedmaster te vergelijken ùet andere modellen. Het Bioracer Speedmaster-pak was consistent het snelste. Dit resultaat bracht ons ertoe een pak te ontwerpen dat sneller was dan ons vorige pak. Dit werd de Speedmaster 2.0-generatie pakken.
Ons onderzoek heeft bewezen dat geen enkele stof snel kan zijn bij alle snelheden. Voor optimale snelheid moet je efficiënt zijn in de snelheidszone waarin je wilt rijden. Daarom passen we de samenstelling van de stof in elk Speedmaster-pak aan uw specifieke snelheden aan.
Voor vrouwelijke top tijdrijders, worden de pak aangepast om efficiënt te zijn bij iets lagere snelheden van 40-50 km/h. Pakken voor mannelijke atleten zullen een andere mix van stoffen bevatten.
Verwacht uitzonderlijke resultaten in de volgende dagen.
Als je als producent aerodynamische sportkleding ontwikkelt, dan moet je je product laten certificeren in een windtunnel en laten evalueren door renners tijdens tests op de wielerbaan. Bioracer was 5 jaar geleden de eerste om een 3D-model van een renner te maken om kleding te testen in een windtunnel. Dit is de enige manier om consistente resultaten te bereiken.
In onze ontwikkeling van de nieuwe lijn aero-uitrusting van dit jaar hebben we windtunneltests gedaan samen met FES aan het Instituut voor Experimentele Aerodynamica aan de Universiteit van Dresden in Duitsland. Sinds 2012 werken Bioracer en enkele andere firma's (Bike Valley) samen om de eerste op fietsen gerichte windtunnel te bouwen in België.
De windtunnel werd dit jaar geopend en we deden finale validatietests samen met de Belgische Wielerfederatie. In combinatie met windtunneltests is het belangrijk om de resultaten te authenticeren met tests op de wielerbaan. Dit is een meer realistische omgeving voor de renner. Deze resultaten zijn direct vergelijkbaar met de omgeving waarin de renners strijden.
We moedigen al onze klanten aan om het aerodynamische effect van kleding zelf te testen. Je kunt aerodynamica testen met behulp van een vermogensmeter. Rijd op dezelfde dag en baan met 2 verschillende pakken aan dezelfde snelheid (bv. 40 km/h). Je kunt dan zien dat je minder Watts trapt wanneer je een Bioracer Speedwear-skinsuit draagt.