Tempest

Bioracer Tempest. Warm. Licht. Waterafstotend. 

Tempest is een thermische stof voor winterjersey en leggings en heeft een ademende, geborstelde laag van microfiber en een buitenlaag die het lichaam tegen kou beschermt. Dit textiel heeft een behandeling ondergaan tijdens het weefproces. Gedurende dat proces worden er speciale garens in het textiel geweven die een fysieke barriere vormen tegen water.

Zo krijgen we een stof die waterafstotend, ademend, snel drogend en comfortabel is. Omdat er gewoven wordt en er geen coating op de stof wordt aangebracht, zijn deze kenmerken duurzaam, zelfs na herhaald gebruik en wassen. 

 

Tempest Protect

Bioracer Tempest Protect. Warm. Winddicht. Waterdicht.

 
Tempest Protect is een doorontwikkeling van ons reguliere Tempestweefsel, met een extra beschermende laag.
Deze dunne laag maakt het weefsel winddicht en extra waterafstotend. Aan de binnenkant kenmerkt het weefsel zich door een geborstelde binnenlaag van microvezels voor extra isolatie.
Tempest Protect is het ideale wintertextiel en wordt gebruikt in onze beschermende winterkleding zoals onze Spitfire Winterjacks en Bibtights.

Speedsilk technology

Speedsilk is geen stof. Het is zelfs geen coating. Speedsilk is de technologie om de aerodynamiek van bepaalde stoffen te bevorderen. Het weefproces wordt mechanisch beïnvloed waardoor de stof strakker geweven wordt en het oppervlak ervan gladder wordt. De stof wordt sneller maar blijft vocht afvoeren.

Flylite

In berggebieden of in wisselwallig weer hebben fietsers vaak een lichtgewicht windjack nodig wat makkelijk op te vouwen is. Bioracer’s Flylite is een speciaal daarvoor ontwikkelde stof. Deze windafschermende stof is lichtgewicht, ademend en extra compact en geeft de rijders het voordeel van extra bescherming die weinig weegt.

 

Iceberg 100

Iceberg 100 is een enigszins rekbare stof die warmteregulerend werkt. Het is wind- en waterafstotend en zorgt voor een constante temperatuur tussen de huid en de stof. De 100 in de naam staat voor 100% waterdicht.
De Iceberg 100 is een warme en ademende stof die rijders tijdens intensieve koude winterritten kunnen gebruiken, zonder een volumineuze jas van normale winterstof te hoeven dragen.
 

 

Power Eyelet

Dit lichtgewicht materiaal gebruiken we in onze shorts en aerosuits. Microperforaties zorgen voor een groter ademend oppervlak zodat vocht snel kan worden afgevoerd. 
De strak geweven stof levert optimaal draaggemak en goede compressie. 
 

 

Aquaracer

Dit multi-dimensioneel elastisch weefsel rekt op natuurlijke wijze in alle richtingen. Dit verzekert een maximale bewegingsvrijheid. Een zacht retentiemechanisme creëert een buitengewoon en bijzonder efficiënt ‘second skin’-effect.
 
Het weefsel heeft een UV-beschermingsfactor 50 en is zeer chloorbestendig, wat er een ideaal triatlonweefsel voor de zomer van maakt.
 
AQUARACER is maximum ademend, maar laat water en lucht afvloeien zonder in de vezels te dringen dankzij een hydrofiele behandeling aan de binnenzijde en een waterafstotende behandeling op de buitenkant. Dit hydro- en aerodynamisch voordeel werd al aangetoond tijdens vele tests en wedstrijden.
 

 

Airmesh

Dit materiaal is ontworpen voor het allerheetste  en raceweer en heeft een rug van gaas dat vocht van de huid afvoert en over een groter gebied verspreidt om een extra koelingseffect te bewerkstelligen. Het open, soepele materiaal zorgt ook voor een prima pasvorm, wat de aerodynamiek van de rijder bevordert. 

 

Airstripe

Sinds Bioracer de speedsuit-revolutie startte, maakte ons welbekende Airstripe-weefsel hier deel van uit. Dit elastisch, ademende weefsel met de karakteristieke krijtstreep, dat nu aan zijn vierde generatie toe is, wordt toegepast op aerodynamisch strategische plekken van onze truien en pakken.
Wanneer correct gepositioneerd, verbetert het streepweefsel de aerodynamische efficiëntie door het creëren van een grenslaageffect. 
 

 

Pixel // 75

Pixel 75 voor Reflecterende fietskleding

Extra veiligheid door reflecterend materiaal verwerkt in de fietskleding

Pixel 75 maakt het mogelijk om tijdens de donkere dagen d.m.v. reflectie op de fietskleding toch buiten te trainen! In onze nieuwe Pixel 75-stof combineren we drie lagen voor maximale winterbescherming. De ademende binnenlaag voert transpiratie van het lichaam snel af. De middelste beschermende laag biedt weerstand tegen wind en koude. De buitenste laag is reflecterend en biedt maximale zichtbaarheid in het donker, voor een verhoogde veiligheid van de renner. De Pixel 75 bevat een windblock membraan dat 75% winddicht is. 

Uiteraard is deze reflecterende stof te gebruiken in onze fietskleding naar eigen design!

 

Pixel // 100

Pixel 100, reflectie voor fietskleding.

100% winddicht, 100% veilig door reflecterend materiaal.

In onze nieuwe reflecterende Pixel-stof combineren we drie lagen voor maximale winterbescherming. De ademende binnenlaag transporteert vocht weg van het lichaam. De centrale beschermende laag schermt af van koude en wind. De buitenste laag is reflecterend en biedt maximale zichtbaarheid in het donker, voor een verhoogde veiligheid van de renner. De Pixel 100 bevat een windblock membraan dat 100% winddicht is. U kunt met deze reflecterende stof gewoon tot in het donker door fietsen, zonder het gevoel van veiligheid te verliezen. De reflecterende stof Pixel 100 valt ook te bedrukken naar ieder gewenst design.

Coldblack


 

Zonnereflector

Lichtgekleurde textielsoorten reflecteren zowel zichtbare als onzichtbare zonnestralen, zowel hitte als licht. Donkere textielsoorten absorberen beide soorten straling en dus ook warmte. Coldblack® reduceert deze absorptie van hittestraling en zorgt daardoor voor een beter warmtemanagement.

 

UV-protector

Coldblack® garandeert een minimale bescherming van UPF 30 bij elk textiel in elke kleur, zonder de look and feel van een product te beïnvloeden. Hierdoor bieden textielen met coldblack®-technologie een goede bescherming tegen schadelijke UV-straling.
 

Oxygène

 • Uitstekende dynamische prestaties: Multidimensionale elastische beweging. De stof is natuurlijk in elke richting gerekt om spier- en gewrichtsbeweging te kunnen volgen.
 • Onvergelijkbare lichtheid: Oxyxgene is verrassend licht: een volledig bereik van 50 tot 230 g/m2 om te voldoen aan de eisen van klanten die op zoek zijn naar lichtheid
 • Revolutionaire elasticiteit: Een zacht retentiemechanisme zorgt voor een buitengewoon en bijzonder effectief “tweede huid”-effect
 • Ademend: Oxygene biedt maximale ventilatie, maar laat water en lucht van de stof afglijden, zonder dat het de vezels binnendringt: Hydro- en aerodynamische prestaties verzekerd en aangetoond in tal van tests.
 • UV-bescherming: Oxygene heeft een zeer krachtige bescherming tegen UVA/UVB, de meting van de UV-beschermingsindex, volgens de AS/NZS 4399 norm, toont een cijfer hoger dan 700 UPF, dat gemakkelijk aan de hoogste beschermingsgraad voldoet: 50+
 • Chloorweerstand: Wat chloorweerstand betreft, verliest een stof van Oxygene slechts 17% van de elasticiteit na 60 uur baden, tegen 70% voor een traditioneel gebreide structuur. De uitstekende weerstand van Oxygene is getest en bevestigd.
 • Specifieke behandelingen:  Stoffen van Oxygene hebben DryTech-C6 en Hydrotech-behandeling

Dryarn

De microvezel die je goed laat voelen en presteren terwijl het jouw gezondheid en die van je wereld respecteert.
Het onderzoeksteam van Aquafil heeft Dryarn® gecreëerd; een innovatief en zeer goed presterend microvezel van polypropyleen. Dryarn® is een innovatief technologisch product omdat het bestendig, licht, isolerend, ventilerend en tegelijkertijd hygiënisch, comfortabel en ecologisch verantwoord is. Een zeer stabiel materiaal dat niet van vorm verandert zoals traditionele stoffen. Voor langdurige draagbaarheid zonder vormverlies. Bovendien absorbeert Dryarn® geen vocht en droogt het verrassend snel. Dryarn® draagt bij aan je fysieke welzijn en houdt je huid plezierig fris en droog. 

Airtex

Houdt je lichaam droog en geeft een comfortabel gevoel tijdensfysieke inspanningen. Dit door Bio-Racer ontwikkeld weefsel biedt extra voordelen:

 • een droger gevoel door snelle afvoer van het lichaamsvocht.
 • verhoogde luchtdoorlaatbaarheid (ademcapaciteit) voor een aangenaam comfort.
 • weinig vochtabsorberend zodat de kledingstukken niet klam worden.
 • extra zachtheid om irritaties te voorkomen.
 • machinewasbaar en sneldrogend.
 • biedt weerstand tegen schimmels en geuren.

Quadri

Een nieuwe textielsoort die mono-elastische eigenschappen (met een positief effect op de pasvorm van het shirt) koppelt aan een uitstekende transpiratieafvoer. Bovendien voelt de stof zacht en aangenaam aan.

Cool Light

Voor de Olympische weg- en mountainbikewedstrijden en wereldkampioenschappen ontwikkelde Bioracer een super lichtgewicht wielertrui.  Met succes! Want in dit shirt werden al diverse Olympische medailles en wereldtitels veroverd. De stof die in deze truien wordt verwerkt, is Cool Light 100, een extreem lichte variant van Coolmax. Microperforatie creëert een groter ademend oppervlak en laat het toe om shirts te fabriceren die minder dan 100 gram wegen. Maar liefst 70% lichter dan een normale wielertrui!

WindTex

Licht en flexibel membraan, dat wind- en waterafstotend is. Past zich aan de lichaamswarmte aan zodat die op peil blijft. Een stevige, duurzame stof die zijn werk onder alle omstandigheden doet en die tegen een stootje kan.

Isolation

Het garen van Isolation heeft net als Transotex een isolerende werking waardoor het lichaam extra warm wordt gehouden. Sterk ademend vermogen omdat het transpiratievocht sneller wordt afgevoerd. Het polyester oppervlak is snel droog en voelt aangenaam en zacht aan.

Transotex/Thermastat

Thermastat is verwerkt aan de binnenkant van Transotex. Doordat deze laag is opgeruwd, geeft het nog een extra comfort. In vergelijking met andere textielsoorten heeft Transotex vele voordelen. Door de isolerende werking van het garen wordt het lichaam extra warm gehouden, dit wordt nog eens versterkt door het opruwen van de stof. Het ademend vermogen van deze stof is opmerkelijk beter waardoor het transpiratievocht sneller wordt afgevoerd. Het polyester oppervlak is snel droog en erg sterk.

Husky

Bij deze stof vullen functionaliteit en comfort elkaar aan. Deze zogenaamde fleece stof is gemaakt met microfijn trevira polyester garen. 

Kenmerken:

 • warm 
 • vochttransporterend en -regulerend 
 • licht om te dragen 
 • gemakkelijk te onderhouden.

Dri-Tex

Stof die vaak voor regenkleding wordt gebruikt. Biedt een optimale bescherming tegen regen en wind. Bevordert tegelijk een goed transport van de lichaamswarmte en het zweet. Makkelijk wasbaar, handig op te vouwen en sneldrogend.

Windblock

Windblock is een lichte elastische stof die de lichaamswarmte reguleert en wind en regen tegenhoudt.

Winter Windblock

Wordt het echt koud, dan is een kledingstuk met Winter Windblock kwaliteit ideaal. Door een 3-lagen systeem wordt het lichaam beschermd tegen koude en wind. De binnenste laag bestaat uit 100% polyester. Het fleece membraan biedt de nodige bescherming tegen koude en regen en is tevens ademend. De bovenste laag is kleur- en vormvast en geeft een goede isolatie voor de koude dagen.

Caro

Een erg functioneel en superelastisch weefsel dat aanvoelt als een tweede huid. Makkelijk wasbaar en sneldrogend. Biedt weerstand tegen schimmels en geuren.Een erg functioneel en superelastisch weefsel dat aanvoelt als een tweede huid. Makkelijk wasbaar en sneldrogend. Biedt weerstand tegen schimmels en geuren.

Lycra

Bewust heeft Bio-Racer gekozen voor Lycra, de zeer hoogwaardige elastische textielsoort voor fietsbroeken. Door gebruik te maken van Lycra wordt een optimaal draagcomfort verkregen. Worden de voorschriften opgevolgd, dan heeft u langer plezier van deze koersbroek.

Dyneema

De door DSM ontwikkelde UHMWPE-vezel, beter bekend als Dyneema®, is niet alleen uiterst stevig en duurzaam, maar tegelijk licht en flexibel en blijft koel – de ideale combinatie van eigenschappen voor toepassingen zoals beschermende wielerkleding.

Super Roubaix

SUPER ROUBAIX® is een wintertextiel, dat multi-elastisch is en zo de spieren goed ondersteunt. De opgeruwde binnenkant verwarmt en isoleert, en verbetert op die manier de spieractiviteit. Super Roubaix is extreem duurzaam en goed bestand tegen wrijving. Als bewegingsvrijheid en optimaal comfort in koude omstandigheden belangrijk zijn, dan is Super Roubaix de juiste keuze.

Temperature Control

Voor frisse tot zelfs koude dagen is deze elastische fleece kwaliteit uitermate geschikt. De opgeruwde binnenkant zorgt voor een goede isolatie en door gebruik te maken van polyamide garens is de vochtregulatie optimaal.

Isofilm

Isofilm is één van de beste isolerende textielmembranen. Stoffen die bewerkt zijn met het Isofilm-membraan zijn waterproof, windproof, bielastisch en admenend. Bovendien is Isofilm makkelijk in onderhoud. Dankzij deze eigenschappen is Isofilm een efficiënt en comfortabel alternatief.

Lycra Performer

Een koele, lichte en elastische stof met compressie-effect dat je spieren steunt en bloedsomloop stimuleert. Lycra Performer heeft een lange levensduur en een uitstekende vochtverplaasting die voor zweetafvoer van de huid zorgt.
 
 

Matrix

Matrix is een ultralicht, ademend en vochtafvoerend materiaal van Lycra dat met het lichaam meebeweegt voor ultieme pasvorm en flexibiliteit. Het omnistretch aerofit ontwerp volgt de contouren van het lichaam en helpt met de aerodynamiek van de rijder.

 

Owens

Deze stof combineert mono-elastische eigenschappen (voor een goede pasvorm) met een uitzonderlijke ademende werking. Het materiaal levert goede bescherming tegen schadelijke uv-stralen. Verder voelt de stof zacht en prettig aan.

 

Sirio

Een zeer functioneel en omnidirectioneel elastisch materiaal dat als een tweede huid aanvoelt. Dit materiaal is zeer strak geweven en bevordert spiercompressie. Gemakkelijk wasbaar en snel drogend. Schimmel- en geurbestendig.

 

Eschler-Schoeller

Geen informatie beschikbaar.

Deze site maakt gebruik van cookies.

Door verder te surfen gaat u akkoord met ons cookiebeleid. We respecteren uw privacy. Lees meer over onze Cookiebeleid.